Bang bang kip (Chinees)

Bang bang kip (Chinees)

Bang bang kip (Chinees)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

200 g Chinese kool
100 g winterwortel
5 g gemberwortel
4 el lichte soyasaus
3 el rijstewijn
1 el Sichuan peperkorrels
7 dl water
1 tl sesamzaadjes
2 kipfilet
1 teentje knoflook
3 el sesampasta
3 el suiker
3 el sesamolie
1 el chiliolie

Bereiden


  • Verwijder zenen en vet van de kipfilet.

  • Breng 7 deciliter water, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn. 5 gram gember en de kipfilet tegen de kook aan.

  • Zet het vuur laag en kook de kip gedurende 10 minuten.
    Laat de kip afkoelen in het vocht.

  • Snijd wortel en Chinese kool in dunne reepjes.

  • Hak de knoflook fijn en vermeng dit met 3 eetlepels sesampasta, 3 eetlepels lichte sojasaus, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels sesamolie, 1,5 eetlepel rijstwijn en 1 eetlepel Chili-olie (saus).

  • Droogbak de Sichuan peperkorrels tot geurig (doe dit in een klein pannetje zonder olie, schud de korrels voortdurend om).

  • Kneus de peperkorrels in een vijzel. Zeef de peperkorrels.

  • Sla enkele malen op de kipfilet en ‘scheur‘ het vlees met de vingers (met de draad mee) in dunne reepjes.

  • Schik de reepjes wortel en Chinese kool op een schaal. Leg hierop de reepjes kip en giet de saus over het gerecht. Garneer het gerecht met sesamzaad en gekneusde Sichuan peperkorrels.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecepten

    Basisrecept pannenkoeken
    Mediterrane krieltjes
    Bladerdeeg met pesto en kaas
    Mexicaanse burrito met kip
    Courgettesoep
    Luxe salade met garnalenspiesjes
    Verse pastasaus uit de blender
    Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
    Worteltjes met romige dillesaus